top of page

Amir Crnojević

Amir-Crnojevic-CS-Posavje.png

Intervju z Amirjem Crnojevićem

Predsednik ČS Posavje

Amir Crnojević (1987)

Amir Crnojević je rojen v Ljubljani. Po izobrazbi je diplomant socialnega menedžmenta. Ima bogate dolgoletne mednarodne in domače izkušnje s prostovoljstvom in vodenjem projektov. Več let je deloval na UNICEFU, predvsem na področju izobraževanja za razvoj.

Za svoje dosedanje prostovoljsko delo je leta 2015 prejel priznanje Naj prostovoljec 2014, ki ga pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije podeljuje Mladinski svet Slovenije. Opravljen ima strokovni izpit na področju socialnega varstva, kjer je tudi zaposlen.

V Zavodu za oskrbo na domu Ljubljana vodi dva programa - program organiziranega prostovoljstva ter program medgeneracijskega sodelovanja. Na strokovnem področju se uveljavlja tudi kot predavatelj. Zanima ga predvsem razvoj organiziranih oblik pomoči in ustanov za starejše ter integrirana oskrba ljudi z demenco.

Že vrsto let je dejaven v lokalni skupnosti. Vodenje Četrtne skupnosti (ČS) Posavje je prevzel leta 2014. Decembra 2018 je bil znova izvoljen za predsednika ČS. V novem mandatu si bo kot doslej prizadeval za konstruktivno sodelovanje z občankami in občani, z Mestno upravo Mestne občine Ljubljana, s šolo, vrtci, Policijsko postajo Bežigrad ter številnimi društvi, ki s svojim delovanjem popestrijo in obogatijo dogajanje v tej četrtni skupnosti.

Zavzemal se bo za enako obravnavanje vseh predelov ČS Posavje, saj so njen del tudi Stožice, Ježica, Savlje in Kleče, ki tej mestni četrti dajejo edinstvenost. Poleg učinkovitega reševanja tekoče problematike si bo prizadeval tudi za pospešitev postopkov reševanja večjih infrastrukturnih izzivov: za reševanje problematike mirujočega prometa in sanacijo Bratovševe ploščadi.

Med drugim je kot predstavnik Mestne občine Ljubljana aktiven še v Svetu Osnovne šole Livada in Osnovne šole Danile Kumar.

Kljub številnim obveznostim del prostega časa še vedno namenja humanitarnemu in prostovoljskemu delu, ki ga izpolnjuje in osrečuje.

bottom of page