top of page
DSC08074z.jpg

Foto: arhiv vaditeljice

Akrojoga z Majo Dokl

 • Kaj je akrojoga

Akrojoga je zabaven preplet akrobatike in joge, kar pomeni da zadovolji dušo ljudi mirne narave kot tudi tistih, ki si želijo pognati več adrenalina po lastnem telesu. Je športna vadba ob kateri hkrati gradimo na zaupanju in kvalitetni komunikaciji.

 

Izvaja se v dvojicah ali v trojicah:

- baza je oseba, ki je v stiku s tlemi (npr. leže na hrbtu) in predstavlja stabilen steber za različne pozicije letalca

- letalec je oseba, ki je dvignjena nad tlemi in je v kontaktu z bazo

- varovalec (ang: spotter) je oseba, ki je vedno v pripravljenosti, da prepreči ali ublaži padec

 

Tečaj poteka iz ogrevanja telesa in vaj za moč, nato sledi učenje akrojoge ter na koncu raztezne vaje in tajska masaža za umiritev telesa in duha.


 

 • Nekaj besed o meni

Že od malih nog mi gibanje predstavlja pomemben del življenja. V tem hitrem in bežečem svetu, v katerem živimo, uporabljam gibanje kot aktivno meditacijo, ki mi pomaga sprostiti nabrano tesnobo in zakrčenost v telesu. Od leta 2018 sem certificirana učiteljica akrojoge in od takrat sem učila v različnih krajih po Sloveniji, Italiji in Španiji. Rada predajam naučeno znanje naprej in v užitek mi je videti nasmejane obraze ljudi, ki skozi tečaj akrojoge spoznajo kaj vse so sposobni doseči.


 

 • Zakaj na akrojogo

Ker boste premagali sami sebe in tudi kakšna prepričanja, ki so bila ustvarjena tekom življenja. Preizkušali se boste v telovadbi v paru, premagovali strahove, začeli bolj zaupat sebi in drugim ljudem okoli vas. Akrojoga ni samo fizična vadba, ampak je celosten pristop h gradnji novih odnosov. Je umetnost prepleta izražanja želja in poslušanja potreb drugih, kot tudi naučiti se kako postati trden temelj zaupanja. Zraven tega pa se boste tudi pošteno zabavali! 


 

 • Opis delavnice

Na predstavitveni delavnici se bomo spoznali z osnovnimi pozami akrojoge, naučili se bomo kako prenesti težo telesa in kako poslušati ter se prilagajati premikom partnerja. Skupaj bomo so-ustvarili igro akrojoge in ugotovili, kako pomembno je zavestno premikanje telesa. 

 

 • Opis jama

Akro-jam je prosta ne-vodena vadba akrojoge, kjer se vadijo in utrjujejo pozicije, ki smo se jih naučili tekom tečaja ali pa se prisluhne željam udeležencev in se zabavamo v odkrivanju novih poz. Je odprt tip treninga, kjer se držimo pravil varnosti in uporabimo varovalca, če je to potrebno. Želimo, da smo vsi vključeni v proces igre, zato se pogosto tudi menjujemo med sabo. 

 

 • Opis tečaja

Na samem začetku se spoznamo in skupaj raziskujemo pot do zaupanja skozi razne igre v paru ali v večji skupini ljudi. V ogrevalnem delu bomo delali na moči in gibčnosti, kar nam bo koristilo za hitrejšo osvojitev tehnike in posledično lahkotnejše gibanje v paru. Predstavljeni bodo osnovni pojmi in tehnika vstopa ter izstopa v določene poze. Poudarek bo na pravilni izvedbi giba in doseganju samostojne stabilnosti. Skupaj nadgrajujemo pridobljeno znanje s kreativnostjo, kjer udeleženci tudi sami poskusijo povezati že znane poze v celoto.

 

 • Cena tečaja

        45€/mesec = 1 obisk na teden

 • 110€/3 mesece = enkraten nakup

 • Minimalno število prijavljenih = 6

 • Tečaj poteka ob četrtkih med 19.45. in 21.15.uro.

 •  

 • Datum predstavitvene delavnice: četrtek, 28.10.2021 ob 19.45

 • Datum pričetka tečaja: četrtek, 4.11.2021 ob 19.45

 • Mesto vadbe: Dvorana GD Škrilje, Škrilje 32, Ig

 • Prosimo za točen prihod.

Prijave: zavod.rodna.zemlja@gmail.com zadeva: akro

Prijave na predstavitveno delavnico sprejemamo do srede, 27.10.2021.

Prijave na tečaj sprejemamo do srede, 3.11.2021. Prijava je sprejeta z vplačilom izbranega zneska na TRR Zavoda Rodna Zemlja, odprtem pri Delavski Hranilnici:SI56 6100 0000 6892 682 Sklic: Akro

bottom of page