Danijel Krivec

2018-danijel-krivec-750-500.jpg_itok=9qY

Intervju z Danijelom Krivcem

Poslanec Danijel Krivec, vodja poslanske skupine SDS

Izvoljen v volilnem okraju Tolmin: 30,53% 2739 glasov

Danijel Krivec se je rodil 16. maja 1965 na Srpenici, kjer živi tudi danes z ženo in tremi otroki. V osnovno šolo je hodil v Bovcu. Po uspešno zaključeni srednji šoli za elektrotehniko je odslužil vojaško obveznost in se nato vpisal na Fakulteto za elektrotehniko v Ljubljani, kjer si je pridobil naziv univerzitetni diplomirani inženir. Po študiju se je zaposlil na Elektro Primorski d. d., v začetku kot projektant in kasneje investitor. Do izvolitve za poslanca v DZ RS je opravljal delo vodje distribucijske enote Tolmin. Bil je aktiven udeleženec vojne za Slovenijo. Večina ga pozna kot poveljnika Civilne zaščite v Občini Bovec. Za uspešno in organizirano vodenje Civilne zaščite v kriznih trenutkih je dobil najvišje državno odlikovanje Častni znak svobode Republike Slovenije.

Od ustanovitve novih občin naprej je član občinskega sveta Občine Bovec in številnih odborov. S svojo odgovornostjo in odnosom do dela je prepričal občane Občine Bovec, da so ga leta 2002, 2006 in 2010 izvolili za župana. Za poslanca SDS je bil izvoljen leta 2004, 2008, 2011 ter na predčasnih volitvah 2014. V mandatu 2011-2014 je bil predsednik Komisije za odnose s Slovenci z zamejstvu in po svetu ter član Odbora za gospodarstvo, Odbora za zunanjo politiko ter Odbora za infrastrukturo in prostor. V zadnjem sklicu DZ je bil član Odbora za gospodarstvo, Odbora za infrastrukturo in prostor, Komisije za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu ter član Preiskovalne komisije za ugotavljanje politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij pri investiciji v blok 6 Termoelektrarne Šoštanj.

Kot predsednik Komisije za oživitev smučišča Kanin je uspešno zaključil projekt sanacije in zagona tega pomembnega visokogorskega smučišča. Ves čas si prizadeva za povezan razvoj turizma, izboljšanje cestne infrastrukture in izboljšanje dostopnosti do širokopasovnih povezav, kar je pogoj za ohranjanje poseljenosti in hitrejši gospodarski razvoj Posočja.

Njegovo vodilo: Kar poveš ali obljubiš, tudi stori. Brez izjeme. Trdo delo, korektnost, poštenost in zanesljivost so ključ do uspeha.

Vir: https://www.sds.si/o-stranki/vasi-predstavniki/poslanec-danijel-krivec

Iz intervjuja:

"Ljudje se po različni plati obračajo name, pri različnih aktivnostih, s tem pa jaz dobim informacije, kaj se v okolju dogaja, kje so problemi, katere stvari bolj izpostavit, reševat. Tako mislim, da je obojestranska komunikacija dobra, predvsem pa koristna."