top of page

RODNA ZEMLJA

KOLEDAR DOGODKOV

Rožnik (junij) 2023

Torek, 6.6.2023 Vaški večer Lublana in Menjalni krog

Vsak ima spretnosti, talente in zanimanja, ki lahko koristijo drugim. Te lahko član Menjalnega kroga v svojem prostem času v ponudi drugim in si s tem pridobi ure v dobro. Te se zabeležijo v Menjalno knjižico in z njimi lahko koristi ponudbe drugih članov. Vse deluje na podlagi časa, brezgotovinsko.

https://menjalnikrog.si/

Srečanje bo v torek, 6. junija  na Trubarjevi  cesti 50 ob 19 h, prešlo bo v Vaški večer, ki ga bo vodila Jasna Martinjak.

prijave: dogodki.rodnazemlja@gmail.com, zadeva: Menjalni krog 6.6.

Torek, 13.6.2023 Vaški večer Nazarje 

Dogodek bo sklepna prireditev Centra za samostojno učenje Nazarje v sklopu Tednov vseživljenskega učenja 2023, ki potekajo po vsej Sloveniji od 15.5. do 18.6.

Vaški večer pod Toplarjem - v torek, 13.6. ob 18h

Skozi neznansko dolge veke je bila najbolj pomembna družina ali pleme, narava in njeni zakoni. Brez spoštovanja tega dvojega se človeška vrsta sama trga od tanke nitke življenja in tega, kar jo dela humano. Prihajajo časi diktature umetne inteligence, kjer ključni sistemi in nosilci nimajo več lastne zavesti, volje, kaj šele VESTI, da bi delali prav, zato delajo, kar so jim prednaložili načrtno ob programiranju in kar sproti izračunava algoritem. Hladno in odrezavo. Če bi zdajle trajno ugasnila elektrika, industrije in trgovine, kako bi izgledal naš dan, čemu in komu bi se posvečali, kako bi se zadeve odvijale? Razmišljajmo o tem, saj bo zanesljivo prišlo. Če pa ne pride in gremo naprej po isti poti, gorje nam! Spregovorili bomo o moči povezovanja, ki se najbolj izkaže v izrednih časih, kakršni prihajajo. Poleg domačih mladih glasbenikov bo med nami gostoval Zavod Rodna zemlja s tematiko povezovanja ljudi v trdne zdrave skupnosti.

prijave:  csunazarje@lu-velenje.siKontaktna oseba: Tilen Gregor Urtelj)  in  dogodki.rodnazemlja@gmail.com, zadeva: Vaški večer Nazarje 13.6.

Petek, 23.6.2023 Zaključni Vaški večer Lublana 

Vabljeni na zaključno druženje pred poletjem. Prinesite hrano in pijačo s seboj.

To je zadnji Vaški večer v Lublani pred poletjem, kot običajno na Trubarjevi  cesti 50 ob 19h.

prijave: dogodki.rodnazemlja@gmail.com, zadeva: Zaključni Vaški večer 23.6.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Napoved

 

Delavnica/srečanje za družine, ki šolate otroke na domu

 

Svoje zanimanje za dogodek nam sporočite na dogodki.rodnazemlja@gmail.com,

zadeva: Slovenska Rodovna šola

8.7.2023

 

Napoved

Praznovanje 15. obletnice Zavoda Rodna Zemlja

 

v soboto, 8.7.2023 

 

 

Ta dan bomo obeležili z dogodkom,

na katerega vabimo vse vas, ki nas sledite in podpirate naše delo.

Zelo bomo veseli vaše družbe.

 

 

Svoj prihod nam, prosimo, najavite na dogodki.rodnazemlja@gmail.com, zadeva: 15 let Rodne Zemlje, da vas lahko obvestimo o kraju dogodka,  

ki bo v okolici Ljubljane.

Na dogodku se boste lahko včlanili v naš Zavod.

  

Svoje zanimanje za dogodek nam sporočite na dogodki.rodnazemlja@gmail.com,

zadeva: Praznovanje 8. 7. 2023

RD-enakonocjeFB.jpg

Preberi o članstvu v Rodni Zemlji. Pristopnico si lahko natisneš, jo izpolniš, prineseš na dogodek in nam jo predaš. Izvod bomo elektronsko shranili in ti tvoj e-izvod poslali po e-pošti.

bottom of page