top of page

Jelka Godec

2018-jelka-godec-750-500.jpg_itok=NWf_YI

Intervju z Jelko Godec

Poslanka Jelka Godec, poslanska skupina SDS

Izvoljena v volilnem kraju Šentjur pri Celju: 34,96% 3075 glasov

Jelka Godec se je rodila 21. novembra 1969 v Celju. Leta 1995 je diplomirala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani smeri fizika - tehnika. Leta 2003 je diplomirala še na Pedagoški fakulteti v Mariboru, smer enopredmetna fizika ter pridobila naziv profesorica fizike. Dve leti kasneje je opravila dodatno strokovno izpopolnjevanje za poučevanje informatike in računalništva na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani. Leta 1995 se je zaposlila na srednji šoli, kasneje je poučevala na osnovni šoli in se leta 1997 zaposlila na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci. Leta 2006 je prevzela direktorsko mesto na Ljudski univerzi Šentjur. Omenjeni javni zavod za izobraževanje je uspešno vodila vse do avgusta 2014.

V letih 2010 - 2014 je bila svetnica v občinskem svetu Občine Šentjur. Od oktobra 2015 je podpredsednica SDS ter je zelo aktivna v matičnem občinskem odboru SDS Šentjur, kjer je tudi podpredsednica.

V svojem prvem poslanskem mandatu kot poslanka v Državnem zboru RS 2014-2018 je bila predsednica preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v slovenskem zdravstvenem sistemu na področju prodaje in nakupa žilnih opornic in aktivna na področju zdravstva, izobraževanja in sociale.

Je mati treh otrok in ljubiteljica športa. Tekla je polmaratone v Radencih, Ljubljani in Slovenskih Konjicah. Z družino rada potuje z avtodomom, s poslanko Nado Brinovšek pa sta prehodili slovenski del Alpe - Adria Trail.

Njeno vodilo: Resnica, pravica, spoštovanje in sočutje. Samo z njimi na svoji strani lahko delaš z ljudmi in za dobro skupnosti.

Iz intervjuja:

"Bodimo vsi zelo aktivno državljani, tako na volitvah, kot v sodelovanju s poslanci in pa z lokalno skupnostjo."

bottom of page