top of page

Marjan Šarec

marjan-sarec.jpg

Intervju z Marjanom Šarcem

Predsednik stranke LMŠ

(Lista Marjana Šarca)

Marjan Šarec je po izobrazbi univerzitetni diplomirani igralec. Rodil se je 2. decembra 1977.  Leta 2010 je bil izvoljen za župana Občine Kamnik, to funkcijo pa je opravljal dva mandata. Na dan 22. junij 2018 je nastopil funkcijo poslanca v Državnem zboru Republike Slovenije, 17. avgusta 2018 pa je postal novi predsednik Vlade Republike Slovenije.

Leta 1996 je maturiral na Srednji lesarski šoli, nato pa se je vpisal na Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani, smer dramska igra in umetniška beseda. Leta 2001 je pod mentorstvom prof. Jožice Avbelj in prof. Borisa Cavazze uspešno diplomiral. V zasebnem življenju velja za umirjenega in domoljubnega človek. Večino razpoložljivega prostega časa namenja družini, rad se umakne v naravo, se posveti vrtnim opravilom in urejanju okolice. Za spomin na čase, ko so doma imeli kmetijo, ima še vedno traktor, ki sodi skoraj med starodobnike. Ti so sicer tudi eden izmed njegovih hobijev. Zelo rad bere. Najraje ima zgodovinske knjige, saj je proučevanje zgodovine njegova strast. S podobnim zanimanjem si rad ogleda tudi kakšen dokumentarni film.

Na nacionalnem političnem parketu se je Marjan Šarec širši javnosti predstavil na predsedniških volitvah jeseni 2017. V drugem krogu, ki je potekal 12. novembra in v katerem se je pomeril z aktualnim predsednikom RS Borutom Pahorjem, je zanj glasovalo 46,91 % volivcev. Lep rezultat je nakazoval, da so tudi volivci prepoznali njegova stališča, zavzemanja in željo po spremembah. “Politika mora postati bolj »praktična«, politiki morajo biti tu zaradi ljudi in ne obratno,” je bilo eno izmed njegovih največkrat slišanih sporočil. Na predčasnih državnozborskih volitvah, ki so potekale 3.6. 2018, je stranka Lista Marjana Šarca dosegla 12,60 % ter tako 13 poslanskih mest v Državnem zboru Republike Slovenije. 17.8. 2018 je postal novi predsednik Vlade Republike Slovenije.

bottom of page