top of page

Mateja Špan

3. Mateja Špan, ČS Center 2018..jpg

Intervju z Matejo Špan

Predsednica ČS Center

Mateja Špan je svoja otroška leta je preživela v Centru, se vmes preselila v Moste in se ponovno vrnila v Center. Ne predstavlja si živeti ob robu gozda, na kožo ji je pisano mestno življenje z vsem vrvežem in sladkimi nevšečnostmi, ki le-tega spremljajo. Univerzitetna diplomirana inženirka arhitekture je zaposlena v Mercatorju v Sektorju Investicij. Pri našem najboljšem sosedu kot vodja projekta skrbi za gradnjo novih centrov in prenove obstoječih enot na območju celotne nekdanje Jugoslavije. Investicije in organizacija projekta od ideje do otvoritve so njena strast. Tempa, ki ji ga služba narekuje, brez športa ne bi zmogla. V svojih zrelih letih je odkrila jogo, ki jo je povsem zasvojila. Je aktivna, energična perfekcionistka.

Tokratni mandat je njen drugi. V prvem se je »kalila« pod vodstvom prejšnje predsednice gospe Mete Verbič, ki je bila predsednica v pravem pomenu besede. Zagotavlja, da se kolegom iz četrtne skupnosti, ki so ji zaupali vodenje Sveta ČS Center, ne bo izneverila. V preteklem mandatu je bilo vodilo ČS Center poskrbeti za prebivalce Centra in odpraviti čim več tegob, ki jih težijo. Bili so uspešni. Njihova praksa bo še naprej biti prijazen servis za ljudi in z ljudmi, v dobro prebivalcev, ki živijo v središču najlepšega mesta na svetu. Poglavitno bo povezovanje, tudi s preostalimi ljubljanskimi četrtnimi skupnostmi, sodelovanje z javnimi zavodi MOL in društvi ter z oddelki Mestne uprave. Promet bo še vedno ena glavnih tematik na sejah, prav tako tudi problematika tako mladih kot starejših, socialno ogroženih … Predvsem pa bo na prvem mestu uresničevanje prednostnih nalog iz leta 2014, ki so zaradi zahtevnosti še vedno v postopku uresničevanja (klančina na Jenkovi ulici, ureditev dostopa na Grad z vzhodne strani – Lončarska in Na Stojbi …).

Ponosna je, da so v ČS Center v preteklem mandatu složno sodelovali med sabo, ne glede na politično prepričanje. In upa, da bo tako tudi odslej.

bottom of page