top of page

Čistilna akcija v naši vasi

Nekaj dni pred datumom smo vaščani, katerih e-naslovi so zbrani v bazi našega SVS, prejeli obvestilo o napovedani redni letni, že tradicionalni spomladanski čistilni akciji v vasi. Obvestila so, kot vedno, visela tudi na oglasni tablah po vasi. Udeležba je vedno bila in bo prostovoljna. Najaviti se ni potrebno, pride, kdor pride. Določena pa so zbirna mesta in čas prihoda.

Tokratna udeležba je bila skromna, a smo vseeno, razdeljeni v tri ekipe, uspeli očistiti zadane površine.

Zaščitne rokavice, vreče za smeti in malico je zagotovil SVS s pomočniki.

Lepo je bilo srečati ekipo sosednje vasi, ki si je zadala kar dobršen del poti izven svojega teritorija.

Vse čestitke jim za organizacijo.

Kot bivša članica SVS v tej isti vasi ugotavljam, kako pomembno je, da so izvoljeni člani v svoji vlogi aktivni in povezani tudi med seboj. Zlasti v vaseh, kjer vaška skupnost nima skupnega prostora, so pomembni dogodki, ki skupnost prebivalcev povezujejo. Naša vas je v preteklih dveh mandatih skupni prostor pridobila, a je namenjen zgolj najmlajši populaciji, z zasilnim pokritim delom pa služi občasnim redkim srečanjem tudi odraslih.


Po zaključku dogodka sem se zadržala še v pogovoru z vaščanko, ki je opozarjala na odsotnost kapacitet za druženje mladih v vasi.

Poučila sem jo, da je slednje pobuda, ki jo lahko poda na SVS. V naši vasi obstaja trenuten trend priseljevanja družin, in otroci se morajo na večino aktivnosti voziti v Ljubljano. Veljalo bi torej omogočiti primeren prostor z aktivnostmi, ki bi mlade povezale v duhu druženja brez uporabe najbolj zvestih stalnih e-pripomočkov, ki v celotni družbi mejijo že na obsedenost.

Kot pravi stari rek: Potrebna je cela vas, da vzgoji otroka! Se ne bi mogla bolj strinjati.

Ker sem si privoščila dopoldne v druženju s sovaščani brez sicer obveznega telefona, ni nastala nobena slika.


27 views

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page