top of page
564560_330735166975494_1024358190_n.jpg

PREDAVANJE O SLOVENSKI RODOVNI ŠOLI, :jasna :martinjak

Jasna Martinjak o sebi: "Sem mama, babica, oblikovalka in povezovalka,  ustanoviteljica in gonilo Zavoda Rodna Zemlja in Gibanja Triglav z Vaškimi večeri. Več o meni in mojem delu je moč najti na https://www.rodnazemlja.eu/biojasnamartinjak

 

Predstavila sem bistvo izobraževanja otroka skozi svojo izkušnjo materinstva, šolanja v sistemu, raziskovanja ruske Rodovne šole in naše slovenske zgodovine, izstopa mojih otrok iz sistemskega šolanja pred več kot desetimi leti in moj pogled na vključevanje otroka v področja, ki naj bi pripadala odraslim.. "

Točke, o katerih sem govorila:

1. Kako postati dober starš (klik na povezavo; 1.gumb>klik za naložitev gradiva)

2. Ogled dokumentarnih video gradiv "Kako so ZDA ukradle tisoče domorodnih otrok" in "Sistem film" (ogled omogoči klik na drug in tretji gumb) - zaključek pa je, da mislimo, da moramo otroke nekam vozit, da nam jih drugi vzgajajo. Sami smo povsem dovolj dobri, da vzgojimo svoje otroke tako, da se izobražujejo sami.

3. Seznanitev z Deklaracijo ZN o pravicah domorodnih ljudi in Gradnja domorodstva v Sloveniji

(ogled omogoči klik na četrti in peti gumb)

4. Uporaba slovenskega jezika - zavestna odločitev (ogled omogoči klik na šesti gumb)

5. Priporočila kako naprej (sedmi gumb)

6. Ogled mnogih gradiv, ki so na voljo na spletu

7. Predavanja lahko izveden 1-3x mesečno ob zadostnem številu prijav za priporočen prostovoljen prispevek

8. Delavnice bodo na voljo, ko boste delali skupinsko šolanje na domu in v šolah v razredih - pridem in pokažem izboljšave na licu mesta

9. Gradnja šole - ta, deseti gumb povezujem z videom Kako lahko otroci pomagajo oblikovati mesta - povezave z lokalnimi skupnostmi in Vaškimi večeri. 

10. Študirajte doma in skupinsko na vasi skupaj z otroki našo pravo zgodovino in se učite slovenske zgodovinske pesmi, govorite slovensko.

Hvala za pozornost in udejanjanje.

 

bottom of page