top of page

Kratek pregled zgodovine delovanja

Leto 2003: nastanek ljudske pobude Soustvarjanje.

V letih 2005 in 2007 smo izvedli prva obiska na Rodovni šoli v Rusiji, sledile so predstavitve po slovenskih šolah in občinah, ter trije neuradni poskusi v šole v naravi (2009) in en uraden projekt na eni ljubljanskih srednjih šol. Izvedli smo tudi tabor v naravi v sodelovanju z enim slovenskih mladinskih domov (2012).

V letih 2013-2017 so bili organizirani dogodki za samske, ki jih zanima življenje v naravi.

V letu 2017 smo s prvo, mednarodno videoserijo Tvoje sijoče zdravje / Your Vibrant Health v sodelovanju z 22 strokovnjaki z vsega sveta povzeli najboljše naravne prakse za ohranjanje zdravja (Izdaja je v pripravi)..

Ob 10 letnici delovanja v letih 2018/19 Rodna Zemlja izvaja projekt "Povej: Kako povezati lokalno skupnost, prisluhniti pobudam in izboljšati razmere v državi. " Projekt je namenjen povečanju vključevanja prebivalstva v lokalne politike.

V letu 2020 kot odgovor na situacijo v državi povezujemo aktiviste v Gibanje Triglav, FB stran; nastane dokumentarec Razkrito ozadje Korone.

V letu 2021 začnemo  z Vaškimi večeri za nastanek in krepitev lokalnih podpornih skupin Rodne Zemlje v smislu in nadaljevanju projekta Povej, kako povezati lokalno skupnost...

V letu 2022 vključujoč  izobraževalne dogodke z delom nadaljujemo.

Uvedemo izobraževanje za družine, ki šolajo otroke na domu.

V letu 2023 poglabljamo dosedanje delo in prvič omogočamo članstvo v podporo in nadaljnji razvoj našega dela.

bottom of page