top of page

Članstvo v Zavodu- Zasebnost

1. UVOD

Ta listina ureja in razlaga načine, kako zbiramo in obdelujemo osebne podatke, ki jih pridobimo, ko uporabljate spletno stran www.rodnazemlja.eu

Mladoletni ljudje do 16 let naj ne posredujejo kakršnih koli zasebnih podatkov na spletno stran ali drugače brez dovoljenja (privolitve ali odobritve) nosilca starševske odgovornosti za otroka (enega od staršev ali skrbnikov). Organizacija ne bo zavestno zbirala zasebnih podatkov od ljudi, za katere bi bila seznanjena, da so mladoletni (mlajši od 16 let), ali jih kakor koli uporabila ali jih razkrila tretjim nepooblaščenim brez dovoljenja nosilca starševske odgovornosti za otroka.

Zavod Rodna Zemlja je upravljalec zasebnih podatkov in odgovoren za varovanje le-teh (v tem dokumentu uporabljamo tudi izraze  “mi”, “nas” in “naši”).

Kontaktni podatki:

Polno ime podjetja: Zavod Rodna Zemlja, zavod za organizacijo in izobraževanje
Naslov e-pošte: zavod.rodna.zemlja@gmail.com
Poštni naslov: Cesta Andreja Bitenca 68, 1000 Ljubljana
Telefonska številka: +386 41 790 757

V našem podjetju smo še posebej pozorni na to, da so podatki, ki jih imamo o vas, točni, zato vas prosimo, da ob kakršni koli spremembi osebnih podatkov to spremembo sporočite na zavod.rodna.zemlja@gmail.com

2. KATERE VAŠE PODATKE ZBIRAMO, S KAKŠNIM NAMENOM IN S KAKŠNO PODLAGO
Kot osebne podatke razumemo kakršenkoli podatek, ki omogoča istovetnost posameznika ali posameznice in ne vključuje skritih podatkov.

Kot posameznik ste seznanjeni in soglašate, da lahko ponudnik posamezna opravila v zvezi z vašimi podatki zaupa drugim ljudem (pogodbenim obdelovalcem). Pogodbeni obdelovalci lahko zaupane podatke obdelujejo izključno v imenu organizacije, v mejah pooblastil organizacije (v pisni pogodbi oziroma drugem pravnem aktu) in skladno z nameni, ki so opredeljeni v tej politiki zasebnosti.

Obdelujemo lahko naslednje kategorije vaših osebnih podatkov:

  • Podatke o občevanju, naslovljenem na nas preko različnih e-poti, ki lahko vključujejo stični obrazec na naši spletni strani, e-pošto, SMS sporočilo, sporočila na socialnih omrežjih in katero koli drugo sporočilo. Te podatke hranimo in obdelujemo z namenom občevanja z vami, z namenom hranjenja dokazil in zagotavljanja kakovosti storitve. Podlaga za hranjenje in obdelavo podatkov je naše zakonito zanimanje odgovora na občevanje ter zagotavljanja kakovosti storitev in hranjenje dokazil.

 

  • Podatke o komentiranju, ki vključujejo vaše podatke, ki nam jih posreduje Facebook. Te podatke pridobimo s strinjanjem z uporabo piškotkov in obdelujemo z namenom zagotavljanja boljših rešitev in javnega prikazovanja mnenja ostalim obiskovalcem spletne strani in zagotavljanja kakovosti storitve. 

 

  • Tehnični podatki, ki vključujejo podatke o tem, kako uporabljate našo spletno stran in druge spletne storitve in med drugim vključujejo vaš IP naslov, podatke o vašem brskalniku, trajanje obiska spletne strani, katere strani si ogledujete in v kakšnem zaporedju ter podrobnosti o tem, kako pogosto uporabljate našo spletno stran, časovni pas, v katerem se nahajate. Te podatke obdelujemo z namenom upravljanja in varovanja naših spletnih strani. 

 

Kadar bomo želeli vaše podatke uporabiti za nov namen, ki vsebinsko ni podoben temu, za katerega so bili zbrani, vas bomo o tem obvestili in po potrebi vprašali za vaše soglasje. Za več informacij o uporabi vaših osebnih podatkov se obrnite na zavod.rodna.zemlja@gmail.com.

3. KAKO ZBIRAMO OSEBNE INFORMACIJE

Podatke zbiramo na različne načine. Nekatere podatke nam zaupate neposredno vi (na primer izpolnite kontaktni obrazec na spletni strani ali nam pošljete e-pošto), druge samodejno zbiramo o vas, ko uporabljate našo spletno stran z uporabo piškotkov ali podobnih tehnologij.

4. TEDENSKI NAPOVEDNIK

Vaše podatke dobimo preko spletnega obrazca ob vpisu na spletni strani:

Vaš e-naslov uporabljamo izključno za pošiljanje Napovednika in ostalih informacij v zvezi z delovanjem Zavoda Rodna Zemlja. 

Odjava in izbris podatkov

Odjavite se lahko kadarkoli, ko v e-sporočilu kliknete na gumb "odjava od novic". Vaše zbrane zasebne podatke tudi zbrišemo. Za zahtevo za pregled in izbris vaših podatkov glede prejemanja Napovednika pišite na: zavod.rodna.zemlja@gmail.com.

7. VARNOST OSEBNIH PODATKOV

Varnost osebnih podatkov zagotavljamo z visokimi varnostnimi standardi in vzpostavljenimi postopki, ki zagotavljajo, da vaši podatki ne bodo izgubljeni, spremenjeni, uporabljeni ali razkriti brez avtorizacije. Dostop do osebnih podatkov imajo le zaposleni in partnerska podjetja, ki izkažejo poslovno potrebo po dostopu do podatkov. Podatke lahko uporabljajo le v okviru dogovorjenih procesov.

Če kljub temu pride do vdora ali podobnega dogodka, ob katerem so lahko razkriti osebni podatki, vas bomo o tem obvestili in obvestili tudi nadzorne inštitucije.

8. HRANJENJE PODATKOV

Vaše osebne podatke bomo hranili le toliko časa, dokler namen, za katere so bili pridobljeni, ni izpolnjen in toliko časa, da zadostimo pravnim, računovodskim in drugim zahtevam poročanja, h kateremu smo zavezani. Težili bomo k čim krajšem času hranjenja podatkov.

Podatke o naročilih, ki med drugim vključujejo kontaktne informacije, način plačila in podatke o transakciji moramo v skladu z zakonodajo hraniti do 5 let.

Nekatere podatke, ki jih hranimo o vas, lahko anonimiziramo in jih tako dodatno uporabljamo za statistično obdelavo, o čemer vas ne bomo obvestili.

Katere vaše osebne podatke imamo zbrane, lahko preverite na zavod.rodna.zemlja@gmail.com.

9. VAŠE PRAVICE

Za zagotovitev poštene in pregledne obdelave imate kot posameznik, na podlagi predpisov, naslednje pravice: pravica do preklica privolitve, pravica dostopa do osebnih podatkov, pravica do popravka osebnih podatkov, pravica do izbrisa osebnih podatkov, pravica do omejitve obdelave in pravica do prenosljivosti podatkov.

Dostop do podatkov, ki jih hranimo o vas, je brezplačen. V izjemnih primerih, kadar gre za neutemeljeno, ponavljajočo se ali nerazumno zahtevo, ki bi od nas zahtevala izjemno veliko napora, bomo za izpolnitev takšne zahteve izstavili račun.

Preden vam posredujemo zasebne podatke, bomo od vas zahtevali dodatno identifikacijo, s katero bomo lahko preverili, da podatke posredujemo na pravi naslov.

Na vse zahteve po dostopu do informacij bomo odgovorili v največ mesecu dni. Nekatere, najbolj kompleksne zahteve, lahko za izpolnitev trajajo nekoliko dlje časa, v tem primeru vas bomo predhodno obvestili.

10. PIŠKOTKI

V nastavitvah vašega brskalnika lahko izberete možnost, ki zavrača vse vrste piškotkov ali vas obvesti, kadar spletna stran želi naložiti piškotek. V primeru, da vaš brskalnik zavrača vse piškotke, boste imeli težave z uporabo naše spletne strani, saj so nekateri piškotki nujno potrebni za delovanje spletne strani. 

rz.jpg
bottom of page