Rodna Zemlja je zavod, ustanovljen leta 2008 s prvotnim namenom uresničenja zamisli Rodovne šole in rodovnih/ekoloških vasi v državi, kot je opisano v zbirki Zveneče cedre Rusije avtorja V. Megreja (Založba Žarek)

Zavod je ustanovila ljudska pobuda Soustvarjanje (2005).

 

V letih 2005 in 2007 smo izvedli prva obiska na Rodovni šoli v Rusiji, sledile so predstavitve po slovenskih šolah in občinah, ter trije neuradni poskusi v šole v naravi (2009) in en uraden projekt na eni ljubljanskih srednjih šol. Izvedli smo tudi tabor v naravi v sodelovanju z enim slovenskih mladinskih domov (2012).

V letih 2013-2017 so bili organizirani dogodki za samske, ki jih zanima življenje v naravi.

V letu 2017 smo s prvo, mednarodno videoserijo Tvoje sijoče zdravje / Your Vibrant Health v sodelovanju z 22 strokovnjaki z vsega sveta povzeli najboljše naravne prakse za ohranjanje zdravja (Izdaja je v pripravi)..

Ob 10 letnici delovanja v letih 2018/19 Rodna Zemlja izvaja projekt "Povej: Kako povezati lokalno skupnost, prisluhniti pobudam in izboljšati razmere v državi. " Projekt je namenjen povečanju vključevanja prebivalstva v lokalne politike.

V letu 2020 kot odgovor na situacijo v državi povezujemo aktiviste v Gibanje Triglav; nastane dokumentarec Razkrito ozadje Korone.

V letu 2021 začnemo  z Vaškimi večeri in nadaljnjim oživljanjem slovenskih zgodovinskih dežel.

V letu 2022 izrazito podpremo razvoj domorodstva v slovenskih zgodovinskih deželah.

rz.jpg