top of page

Napovednik za 41. teden Vaških večerov

Pozdravljeni v novem tednu,


z veseljem ugotavljamo, da aktivno spremljate naš Napovednik!

Tokrat vas, kot vedno, seznanjamo s termini Vaških večerov, poleg tega pa napovedujemo Večo možnih predstavnikov slovenskih dežel (klikni na povezavo) ki bo v soboto, 25. rožnika 2022 v Deželi Krajnski. S krajem dogodka in potekom dneva vas seznanimo pravočasno.

Kdor še ni uspel, si tukaj lahko ogleda informacije prejšnjega tedna.

PREDAVANJE O RODOVNI ŠOLI (:jasna :martinjak):


V soboto, 11.6. 2022 med 8. in 9.20 uro na dogodku 1. NACIONALNI KREATIVNI PEDAGOŠKI VIKEND KAMP


Ta dogodek organizira Nacionalni steber ŠOLSTVO - to je 1. NACIONALNI KREATIVNI PEDAGOŠKI VIKEND KAMP

10. - 12. junija 2022 na kmetiji V pravljici nad Škofljico pri Ljubljani. Vse podrobnosti so na tej povezavi.

NOVO: PISARNA RODNE ZEMLJE, Cesta Andreja Bitenca 68, Ljubljana.

Odprta vrata:

- ponedeljek od 14. do 18.ure

Najavite se na zavod.rodna.zemlja@gmail.com, zadeva: pisarna


:jasna :martinjak

V prostorih pisarne Rodne Zemlje se lahko odvijajo tudi srečanja in manjše prireditve. Otvoritev: v petek, 1.7.2022.

Po otvoritvi sledijo DOGODKI: V ponedeljek, 4.7. 2022 ob 20.uri je prvi Skupinski pogovoren večer z :jasno :martinjak (tematska področja: odnosi- ohranitev zdravja- delo - bivalno okolje- človekove pravice- dolgčas) v prostorih pisarne Rodne Zemlje DOMORODSTVO V SLOVENIJI IN DEŽELE Naše delo zajema tudi gradnjo vzporedne družbe na temelju domorodstva - to so slovenske zgodovinske dežele Štajerska, Krajnska, Primorje, Koroška, Prekmurje; za to se zavzemamo kot Starovedska skupnost. ŽUPANSKE VOLITVE Pred nami so županske volitve v sistemu. Nanje se pripravljamo na Vaških večerih. Pripravlja se video o tej temi. PROSTOVOLJSTVO Porajamo stvaritev, ki nas navdaja z radostjo. V tem svetu dvojnosti ena sila poraja drugo: pritiski rojevajo kvalitete, ki sicer spijo. Naš pogled je strumno usmerjen v svobodo, ki jo živimo in dihamo tu in zdaj. Da bi ta svoboda postala glasnejša, potrebujemo tvojo pomoč oziroma sodelovanje. Vsi skupaj smo na poti raziskovanja, ki nas povezuje in krepi. Tvoje dosedanje izkušnje so dragocen temelj, ki plemeniti novo pridobljeno znanje in naši odnosi so tisti, ki omogočajo predajo in prenos tega znanja. Kdor se je pripravljen na prostovoljni osnovi udejstvovati na naslednjih področjih: 1. administracija 2. delo na spletnih straneh se naj nam oglasi s sporočilom na naš e-naslov: zavod.rodna.zemlja@gmail.com zadeva: prostovoljstvo

Hvala!


ČLANSTVO Članarine ali prostovoljni prispevki za kritje stroškov našega delovanja: ker želimo dobro zastavljeno pot Rodne zemlje razvijati naprej, potrebujemo pomoč v obliki članarine za kritje stroškov našega delovanja. Člani/ce dobite skozi Rodno Zemljo možnost povezovanja v skupinah, pravno pomoč (pravni steber), zdravstvo, menjanje različnih dobrin in pomoč drug drugemu pri različnih dejavnostih. Na vaških večerih se pogovorite o tem in nam posredujte vaše mnenje.

290 views
Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page